Doe je mee met zonnedak in Renswoude?


15 mei 2019

Wil je wel zonnepanelen maar heb je zelf geen geschikt dak?

Ondernemer Jan Roelofsen heeft verschillende zonnige daken van zijn opstallen aan de Kooiweg in Renswoude beschikbaar gesteld aan ValleiEnergie voor een coöperatieve opwekinstallatie. Het gaat in totaal om ongeveer 200 panelen. Deelname is mogelijk via een postcoderoosproject. Dat wil zeggen dat inwoners van postcodes rondom Renswoude mee kunnen doen binnen het verzorgingsgebied van ValleiEnergie.

Het gaat om de postcodes: 3772, 3905, 3906, 3925, 3927, 6741, 6744.

 

 

Collectief zonnedak

Het balletje is gaan rollen nadat de ondernemersvereniging van Renswoude geattendeerd was op de mogelijkheid van ValleiEnergie om samen met inwoners van Renswoude van hun dak een collectief zonnedak te maken. Jan reageerde meteen enthousiast en krap een maand later was de samenwerking via een intentieovereenkomst beklonken.

Het is de bedoeling dat Jan voor de opwek van stroom voor eigen gebruik ook een aantal panelen ter beschikking krijgt. Een win-win dus! We hopen de daken nog in najaar 2019 vol te leggen met circa 200 panelen. De prijs per paneel zal rond de 325 euro uitkomen met een financieel rendement van plm 3-4%.

Wil je meer weten over collectieve zonnecentrales? Op de pagina Informatie zonnecentrales vind je meer informatie en antwoorden op veel vragen.

Heb je belangstelling om mee te doen met dit project of een andere zonnecentrale? Klik dan op de interesse button.

Wij houden je op de hoogte over de ontwikkelingen. Aanmelden verplicht tot niets. Later beslis je of je definitief mee wilt doen.

 

Zoeken

Nieuwsbrief ontvangen?

Klanten vertellen...

Met het Plushuis dat wij in 2012 bouwden produceren we 2 x zoveel energie als dat we zelf gebruiken. Dat doen we all-electric, dus zonder gas- of houtkachel, met zonnepanelen, een zonneboiler en een warmtepomp. Het kan nu al! Het overschot aan energie verkopen we via ValleiEnergie als ValleiStroom. We sturen dus zelf de energiefactuur, in plaats dat we er een krijgen, hoe gaaf is dat?  

Nicolaas van Everdingen
Naar alle klanten vertellen... »