Deelnemen in Meikade

Deelnemen in Renswoude

Deelnemen in GroeneWaarden

ValleiStroom uit zonnecentrales


Coöperatie ValleiEnergie wil energie­besparing stimuleren en lokaal duurzame energie opwekken: ValleiStroom. Dat doen we door zonne­centrales te bouwen voor inwoners uit de Vallei. Die profiteren dan van de duurzaam opgewekte energie. We werken samen met de gemeente aan het plaatsen van panelen op daken van gemeentelijke gebouwen en grote daken van bedrijven en particulieren. Gemeenten stellen deze daken kosteloos ter beschikking. Bedrijven en particulieren kunnen een kleine vergoeding vragen.

Met de zonnecentrales kan iedereen profiteren van zonne-energie. Dus ook als je zelf een beperkt budget of geen geschikt dak hebt of de installatie en het onderhoud liever uit handen geeft. Hoe meer mensen meedoen, hoe meer projecten we kunnen starten! Het streven van coöperatie ValleiEnergie is om het gebruik van fossiele brandstoffen in de Vallei terug te dringen.

Automatische verrekening
De ValleiStroom van de panelen op de zonnecentrale wordt verkocht aan de landelijke koepel­coöperatie om | nieuwe energie. De overheid garandeert voor zulke projecten 15 jaar lang kwijtschelding van de energiebelasting. Dit voordeel wordt automatisch verrekend via je eigen energierekening. Het geldt voor particulieren en bedrijven met een verbruik tot maximaal 10.000 kWh/jaar die wonen in een bepaald postcodegebied rondom de zonnecentrales.

Veelgestelde vragen


Het bestuur van Coöperatie ValleiEnergie is erg enthousiast over collectieve zonne­projecten, maar er zijn ook risico’s aan verbonden. Lees onderstaande vragen en antwoorden goed door, met name de vragen die gaan over rendement en risico’s, zodat je goed geïnformeerd bent. De antwoorden gelden algemeen. Lees daarom ook de specifieke informatie van het zonneproject omdat elk project weer net even anders is.

Nog meer vragen? Stel ze gerust via het contactformulier!

Disclaimer


De informatie op deze website en in bovenstaande vragen en antwoorden is met grote zorg samengesteld. Voor de juistheid of volledigheid van de inhoud kan echter niet worden ingestaan. Ook aanvaarden wij geen enkele aansprakelijkheid voor de geboden informatie op websites waarnaar in dit document wordt verwezen of voor eventuele schade die daardoor kan ontstaan.

 

 

Zoeken

Nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven?

Ik heb interesse in zonnecentrales
ik schrijf me vrijblijvend in

Klanten vertellen...

Omdat we thuis met zijn 6-en zijn, gebruiken we best veel energie. Dat willen we graag zo groen mogelijk doen. We wonen vlakbij de Energiekazerne, dus dit was een buitenkans voor ons om actie te ondernemen.

Michiel en Emma Gunsing
Naar alle klanten vertellen... »