Deelnemen in Meikade

Deelnemen in Renswoude

Deelnemen in GroeneWaarden

Collectieve inkoopactie zonnepanelen Wageningen


Actie Zonnepanelen Zonder Zorgen in Wageningen verlengd

In 2019 startte de actie Zonnepanelen Zonder Zorgen waarmee huiseigenaren, huurders en VvE's in Wageningen laagdrempelig, veilig en met korting zonnepanelen kunnen aanschaffen  Inmiddels hebben al zo’n 300 mensen zich aangemeld voor de actie. En zijn er op bijna 100 daken panelen geïnstalleerd. Een groot succes! Daarom is de actie nu voor geheel 2020 verlengd, én is er nog een extra kortingsmogelijkheid via de nieuwe actie ‘Hoe Laag kun je gaan?’ Inwoners die deelnemen aan Zonnepanelen Zonder Zorgen krijgen bij de aanschaf van zonnepanelen bovenop de korting van de actie nog eens €90 extra korting.
Heeft u al zonnepanelen? Of wilt u bijvoorbeeld liever uw huis tochtvrij maken, een bezoek van een energie-adviseur, of advies en materialen om uw elektriciteitsverbruik te verlagen? Ook dat kunt u met de actie ‘Hoe laag kun je gaan?’ korting krijgen. Lees hier meer!

Samen ramen vervangen en uiteindelijk van het gas af in Lunteren Zuid-Oost


Een groep buurtbewoners uit Lunteren Zuid-Oost neemt het initiatief om hun huizen beter te isoleren en na te denken over alternatieven voor aardgas. Voorzitter van het initiatief is Bernd van de Wetering: “We willen proberen om het gemiddelde energielabel in de wijk richting een B-label te krijgen. Energie besparen is goed voor het milieu en goed voor je portemonnee. Bovendien wordt het dan makkelijker om op termijn een andere warmtebron dan aardgas te gaan gebruiken in de wijk.” Het buurtinitiatief heeft nu twee werkgroepen: één waar gekeken wordt naar korte termijnmaatregelen om het energieverbruik te verminderen en één die de alternatieven voor aardgas op langere termijn onderzoekt.

Voorzitter van het initiatief:
Bernd van de Wetering


 

Ramen vervangen
Ria van Haren en Freek de Ruiter zijn de trekkers van de werkgroep voor de korte termijnmaatregelen en heeft in de wijk geïnventariseerd welke interesse er is om isolatiemaatregelen te treffen: “Het blijkt dat een grote groep buurtbewoners het vervangen van oude ramen door HR++ of zelfs Tripleglas wel ziet zitten. Dat levert niet alleen een besparing op in de energiekosten, maar ook grote comfortwinst.” Ria en Freek hopen dat zoveel mogelijk buurtgenoten meedoen. Als de collectieve inkoop voor goed geïsoleerde ramen succesvol verloopt, volgen waarschijnlijk nieuwe acties Buurtbewoners uit Lunteren Zuid-Oost die geïnteresseerd zijn kunnen zich melden via WarmteLunterenZO@gmail.com.
 

Lange termijn
Op langere termijn zal de gaskraan dicht gaan en tot die tijd zal de gasprijs gaan stijgen. Nu al zijn de gaskosten het grootste deel van onze energierekening. Buurtbewoners Gerold Schaap en Arjen Droog kijken naar toekomstige mogelijkheden om hun wijk te verwarmen. Gerold Schaap: “Er is geen eenvoudige manier om als wijk zomaar van het gas te gaan. Daarvoor moeten we met allerlei partijen praten die hierbij betrokken zijn. Denk aan de gemeente, netbeheerder Alliander en andere bedrijven. Pas als je een goed uitgewerkt plan hebt, kun je wijkbewoners vragen of ze dat zien zitten.” Arjen Droog is het met hem eens: “Of duurzaamheid of de oplopende kosten van verwarming nou je reden is om naar alternatieven te kijken: het vraagt een goed plan waar iedereen zich op voor kan bereiden.  Eerst beginnen met veel beter isoleren is dan sowieso een goede stap.”

Oproep
Wijkbewoners uit Lunteren Zuid-Oost (Veenweg, Rogakker, Zwartewater, De Kweek en Klokkegat) die mee willen doen met collectieve inkoopacties of mee willen denken over de lange termijn kunnen zich melden bij de initiatiefnemers via WarmteLunterenZO@gmail.com, ook wordt iemand gezocht voor het maken en onderhouden van een website. Deze initiatieven worden ondersteund door de gemeente Ede en coöperatie Vallei Energie.

Werkgroepleden Arjen Droog, 
Ria van Haren, Gerold Schaap
en Freek de Ruiter

 

Met de hele wijk energie besparen


ValleiEnergie en gemeenten in FoodValley werken samen om bestaande woningen zo energiezuinig mogelijk te maken. Met een wijkgerichte aanpak informeren we eigenaren van woningen over de mogelijkheden energiebesparende maatregelen uit te laten voeren. En in een vervolgtraject ontzorgen we de eigenaren bij het maken van de juiste keuzes. Minder energie verbruiken en meer comfort in je woning! Kenmerk van onze aanpak is dat we zo veel mogelijk de werkzaamheden door lokale bedrijven laten uitvoeren, zodat de energietransitie zo veel mogelijk bijdraagt aan versterking van de lokale economie.

 

Zoeken

Nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven?

Ik heb interesse in zonnecentrales
ik schrijf me vrijblijvend in

Klanten vertellen...

Het is een mooi idee dat ValleiEnergie wil werken aan een zelfvoorzienende Vallei. Dat steunen we graag. Ook in ons eigen kantoor: we werken toe naar een energieneutraal kantoor. Daarvoor hebben we in de laatste jaren geïnvesteerd in isolatie, dat blijven we nog een paar jaar doen en dan stappen we over op een nieuw systeem voor  verwarming. 

De PV-installatie op het dak van het kantoor van De Lynx produceert jaarlijks 7000 – 7500 kwh. Netto leveren we per jaar aan ValleiEnergie 2000 – 2500 kwh. 

Rob Janmaat
Naar alle klanten vertellen... »